Donaris 930 x 122

averse

AVERTIZARE DE VREME SEVERĂ PENTRU JUDEȚUL ARGEȘ

Avertizare de vreme severă pentru județul Argeș. O informare și un cod galben au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Codul galben vizează și întreg județul Argeș.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 28 mai, ora 11 – 1 iunie 2019, ora 10. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Citiți și: România, lovită de ciclon. Cod Portocaliu de ninsori abundente

Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, marți (28 mai) și miercuri (29 mai) îndeosebi în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în sudul, centrul, estul și nordul teritoriului.

Se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 mai, ora 14 – 29 mai, ora 2. Fenomen vizat: instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul de timp menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, Transilvania, nordul Munteniei, precum și în nord-vestul Moldovei.

Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90