EcoMoto 930×122

    sorina_3

    Aviz de mediu pentru PUG-uri

    ARPM Pitesti anunta ca elibereaza Avizul de mediu pentru PUG-ul – Planul Urbanistic General – al localitatilor rurale si urbane din Arges. Conform unui act normative, aceasta competenta revine Agentiilor Regionale de Mediu, dupa cum ne-a informat Sorina Marin, director executive adjunct in cadrul ARPM Pitesti.

    Conform Hotararii nr.1076/2004, privind stabilirea procedurii de realizare a evaluarii de mediu pentru planuri si programe, unul dintre actele necesare adoptarii procedurii de elaborare a Planului Urbanistic General (PUG) al unei unitati teritorial administrative (primarii rurale, orasenesti si municipale), este avizul de mediu.

    “Pentru judetul Arges, avizul de mediu pentru Planul Urbanistic General (PUG) se elibereaza de catre Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Pitesti, dupa parcurgerea unei proceduri de reglementare.

    Aceasta  consta in  etapa de incadrare a planului sau programului in procedura evaluarii de mediu, etapa de definitivare a proiectului de plan sau de program si de realizare a raportului de mediu si etapa de analiza a calitatii raportului de mediu.

    Primariile care  au solicitat obtinerea avizului de mediu in vederea elaborarii Planului Urbanistic General(PUG), au obligatia sa depuna Raportul de mediu in termen de un an de la notificarea ARPM Pitesti, in caz contrar, documentatia depusa se claseaza, iar emiterea avizului de mediu se face cu reluarea intregii proceduri”, afirma Sorina Marin.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3