930×122 CAPRA 5

    microhidrocentrale01

    Aviz pentru microhidrocentralele lui Badea

    Microhidrocentralele situate pe râurile Capra, Buda şi Otic din Munţii Făgăraş, construite de grupul de firme controlat de omul de afaceri argeşean Gheorghe Badea, au primit acordul de mediu actualizat din partea Agenţiei Naţionale pentru Protecţiei Mediului (ANPM), conform solicitării ministrului Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb.

    „Am decis solicitarea actualizării acordului de mediu pentru adaptarea la teren a construcţiei, protejarea mediului pe termen lung şi din considerente peisagistice şi de siguranţă. Acesta include modificări, precum creşterea lungimii scărilor de peşti sau îngroparea conductelor care, conform legii, se pot realiza şi sunt recomandate.

    Pentru a fi cât mai clar, lucrările s-au desfăşurat până acum pe baza avizului de mediu iniţial, legal şi valabil. Avem toate documentele necesare pentru realizarea acestui proiect, suntem conştienţi de cadrul natural valoros în care ne desfăşurăm activitatea şi ne străduim să minimizăm impactul lucrărilor noastre asupra mediului”, a menţionat Cătălin Badea, directorul IMOB Expert Consulting. Cătălin Badea este fiul lui Gheorghe Badea.

    Odată cu primirea acordului de mediu actualizat, după controlul efectuat în zonă în data de 27 august 2012, a fost avizată şi documentaţia care completează studiul de impact al proiectului asupra mediului.

    Investiţia în acest proiect se ridică la 30 milioane de euro pe cele trei râuri, iar finanţarea a fost obţinută prin credit bancar şi surse proprii. Amortizarea investiţiei este estimată între 10 şi 15 ani, în funcţie de precipitaţii. Prima microhidrocentrală ar urma să devină funcţională în luna octombrie a acestui an.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3