pizzeria sapori  930 122

lei-ron-bani

Bani negri pentru un Paste alb

Scumpirile se tin lant inainte de Pasti. Cuprinsi de o febra specifica, romanii alearga de colo-colo sa isi faca provizii de parca s-ar pregati pentru un dezastru a la Fukushima, nu pentru o sarbatoare crestina inaltatoare. In tot acest timp, comerciantii umfla preturile intr-un ritm ametitor, asa incat ajungem intr-un cerc vicios teribil.

Te-ai fi asteptat ca, pe fondul crizei economice, magazinele sa aiba probleme, hipermarketurile sa declare vanzari sub asteptari. Din contra, hipermarketurile isi prelungesc programul de functionare, magazinele de cartier sunt doldora de produse imbietoare, semn ca romanul nu si-a pierdut pofta pentru o masa imbelsugata de Pasti.

Evident, sunt si persoane care nu vor avea, cum se spune, ce pune pe masa. Dar restul prea da apa la moara carcotelilor! Asa se face ca, daca maine s-ar relua creditarea cu buletinul, ca pe vremea de dinaintea crizei, romanii ar da buzna la ghiseele bancilor pentru a face noi datorii. Nu cred ca au invatat mai nimic din urgia economica ce s-a abatut asupra tarii.

Simfonia Lalelelor de la Pitesti a fost un alt exemplu de exuberanta din partea cumparatorilor. Comerciantii cu care am stat de vorba s-au declarat foarte multumiti de vanzari, iar centrul a forfotit de lume. Nu aveai loc, cum se spune, sa arunci un ac. La benzinarii, de asemenea, soferii nu tin cont de scumpirea continua a carburantilor iar bijuteriile nu se inchid, ci, din contra, apar altele noi. Ca sa nu mai vorbim de casele de pariuri care s-au inmultit de parca toti pitestenii ar fi plini de bani.

Una peste alta, concluzia ar fi ca sunt in continuare enorm de multi bani negri in piata. De asta inca sunt cumparaturi masive, de asta nu se redimensioneaza consumul pe baze sanatoase. Iar atata timp cat guvernantii, indiferent cine vor fi fiind ei, nu scot la lumina acesti bani, vom mai petrecere multe sarbatori pascale minunandu-ne cat de saraca e Romania si cat de multi bani se lasa in magazine!

555 X 222 CAPRA
570 X 90 CAPRA 3