Donaris 930 x 122

Prefectura.conferinta1

Bani pentru deplasări europene la Prefectură

Prefectura Argeş a lansat un proiect prin care urmăreşte intruirea funcţionarilor publici pe linie de proiecte cu finanţare europeană şi nu numai. Numele corect al acestuia este „Integrarea Europeană a funcţionarilor din administraţia publică locală prin dezvoltarea abilităţilor de management de proiect”. Pe lângă cursuri de limba engleză, de folosire a calculatorului, de scriere de proiecte, etc, vor avea loc şi deplasări în Uniunea Europeană ale cursanţilor.

Nu-i aşa, trebuie văzut la faţa locului ce au făcut alţii pentru a putea măcar imita. Cu ce rezultate, rămâne de văzut. Cert este că Prefectura deja a lansat procedura de cumpărare directă a unor servicii de deplasare în UE!

Achiziţia se va efectua în conformitate cu prevederile OUG nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Banii vor fi de la bugetul de stat şi de la Uniunea Europeană, iar scopurile deplasărilor sunt „creşterea expertizei a 250 de angajaţi ai administraţiei publice locale din judeţul Argeş în management de proiect şi limba engleză” şi „creşterea capacităţii administraţiei publice locale din judeţul Argeş de a implementa şi gestiona proiecte cu finanţare nerambursabilă şi de a asigura durabilitatea iniţiativelor locale”. Sună frumos, dar atât.

Valoarea estimată a contractului este de 53.000 lei, fără TVA, din care 19.000 lei pentru cazare la hotel în UE, 18.000 lei pentru servicii de transport aerian şi 15.000 lei pentru transport rutier. Procedura de achiziţie se va derula pe parcursul lunii aprilie, după Paşti. Cel mai important criteriu de atribuire a contractului va fi „preţul cel mai mic”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3