NOR CURIER 930X122

daniel-constantin2

Bani pentru fermieri

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, condus de piteşteanul Daniel Constantin, informează că pe 18 martie 2013 a fost publicat în Monitorul Oficial un ordin care stabileşte conturile și sumele ce urmează a fi transferate şi procedura de lucru între instituţii pentru fonduri europene, iar Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va începe plăţile către beneficiari.

Beneficiarii schemelor de plăţi unice pe suprafaţă sunt în număr de 1.072.289 la nivel naţional, fermieri pentru care s-a efectuat verificarea condiţiilor de eligibilitate.

Suma totală destinată plăţilor unice pe suprafaţă este de 2.479.446.000 de lei, diferenţa până la concurenţa totală a sumei aprobate prin actul normativ (2.700.000.000 de lei) fiind destinată măsurilor de piaţă şi intervenţie în piaţă derulate prin APIA, cum ar fi ajutorul financiar pentru sectorul vitivinicol, restructurarea/reconversia plantaţiilor viticole, susţinerea primelor de asigurare, ajutorul financiar pentru grupurile de producători din sectorul legume-fructe, ajutorul specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate, ajutorul specific pentru îmbunătăţirea calităţii din sectorul de agricultură ecologică, restituţiile la export, programul naţional apicol, programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli sau programul de lapte în şcoli.

Ministerul reaminteşte că ajutorul de minimis pentru fermierii afectaţi de secetă anul trecut a fost plătit în două tranşe, prima tranşă, de 100 milioane de lei, fiind plătită în luna noiembrie 2012, iar cea de-a doua, de 80 de milioane de lei, în luna februarie a anului 2013.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90