930 x122 grota rece

    termoficare_debransare

    Bani pentru Termo Calor

    În ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Local al municipiului Piteşti a fost tras un semnal de alarmă privind situaţia financiară a SC Termo Calor Confort SA Piteşti. Din cauza faptului că multe asociaţii nu îşi plătesc facturile, dar şi că Termo Calor trebuie să plătească în avans gazele necesare preparării agentului termic, societatea riscă să intre în blocaj financiar. Primăria deja a elaborat un proiect de hotărâre pentru Consiliul Local în care propune o soluţie de urgenţă, pe termen scurt.

    Astfel, Consiliul Local îşi va majora participarea la capitalul societăţii. Suma care urmează să fie alocată pentru societate este de 2 milioane de lei şi va ajuta la asigurarea plăţilor către furnizorii de gaze.

    Pe de altă parte, se caută şi soluţii pe termen lung. Una dintre acestea este aceea de delegare a gestiunii managementului societăţii, adică o firmă specializată să preia furnizarea şi exploatarea sistemului.

    Un astfel de model este deja implementat la Ploieşti, de exemplu.

    Pe de altă parte, există deja o firmă interesată de societatea din Piteşti, şi anume Dalkia (din Franţa), care a mai avut discuţii cu autorităţile locale şi în urmă cu 10 ani, dar nu s-a ajuns la un acord. În prezent, Dalkia operează la Ploieşti.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90