930 x122 grota rece

parc3

Banii din doua proiecte babane raman la Pitesti

Municipiul Pitesti va avea incepand de la anul inca doua zone de agrement. Prima este situata pe terasa superioara a orasului, in Trivale, iar a doua pe malul Argesului, in Zavoi. Sunt doua noi parcuri care vor fi construite, ambitia autoritatilor locale fiind aceea ca marile zone ale orasului sa dispuna fiecare de astfel de locuri unde cetatenii sa isi petreaca timpul liber. Ambele investitii noi au fost pana acum blocate fie de contestatii, fie de proceduri. Foarte important este faptul ca banii pentru aceste proiecte nu vor pleca in afara tarii, nici macar a judetului, caci ele vor fi realizate de firme locale. Cele doua parcuri noi sunt Lunca Argesului (cu fonduri de la Uniunea Europeana) si parcul Trivale II. Sunt doua parcuri total diferite: in timp ce primul este destinat mai mult petrecrii timpului liber prin plimbari, al doilea are in vedere si crearea de bazine de innot si terenuri de tenis, ba chiar si a unui zid de escalada. Ce ofera insa acum Pitestiul celor aproape 170.000 de locuitori ai sai si cetatenilor din zonele invecinate?

Pitestiul dispune acum de o Gradina Zoologica in care in ultimii ani s-au investit peste 2 milioane de lei din bugetul local. Parcul Strand si Parcul Trivale sunt deja emblematice, in vreme ce parcurile Lumina, Tineretului, Centru, Prundu si Expo Parc sunt destinate destinderii. La Bazinul Olimpic exista si bazine in aer liber, iar in Tudor Vladimirescu a fost creata baza de agrement care este asaltata vara de vara de cetatenii care nu pot pleca in concediu la mare sau in statiuni montane.

Conform unei clasificari a Primariei, si fantana muzicala din centru este trecuta pe lista obiectivelor care asigura agrementul cetatenilor, iar aparatele de fitness montate in mai toate zonele unde sunt si locuri de joaca pentru copii sunt ca un magnet pentru batrani si tineri deopotriva. Autoritatile considera insa ca nu este de ajuns, motiv pentru care s-a trecut la elaborarea proiectelor amintite mai sus, la inceput.

Foarte important este ca lucrarile in ambele cazuri vor fi realizate de firme locale, deci banii vor ramane in Arges, ba chiar in Pitesti: Nordco, firma fostului vicepresedinte al Consiliului Judetean Mircea Georgescu, va realiza noua baza de agrement din Trivale, in vreme ce firmele Zeus, Apartamentul si Selca (toate cu „antecedente” in investitii de interes public la Pitesti) vor realiza parcul Lunca Argesului.

Eurial 555 x222
New Profesional Consult 570×90