Donaris 930 x 122

BARAJUL_VIDRARU_DRUM_4

Barajele din Argeș vor fi verificate

În zilele de 23 și 24 octombrie va fi verificată starea tehnică și funcțională a construcțiilor hidrotehnice din Argeș cu rol de apărare împotriva inundațiilor.

Verificarea este făcută anual de către specialiști ai Ministerului Mediului, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Hidrocentralei Curtea de Argeș și ai Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea. Sunt vizate cele mai importante baraje din județ, pentru a se asigura funcționalitatea acestora în orice condiții, mai ales în perioadele cu cod galben sau portocaliu.

Cu această ocazie, sub coordonarea Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, urmează să fie actualizate toate planurile de apărare împotriva inundațiilor. Planurile vor fi avizate de ISU Argeș și aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Termenul de actualizare a planurilor este 15 noiembrie anul acesta. În ele sunt prevăzute sursele de risc de pe raza fiecărei localități din județ (pe sate și cursuri de râu), potențialele pagube pe fiecare sat în parte, căile de evacuare, sistemele de avertizare/alarmare a populației, fluxul informațional și măsurile efective de prevenire și intervenție în caz de fenomene hidrometeorologice periculoase. Planurile actuale au valabilitate până la sfârșitul anului 2013.

Precizăm că, mulțumită Administrației de Apă Argeș-Vedea, printr-un proiect european, în luna decembrie a acestui an Argeșul va avea o hartă de hazard la inundații. Acest tip de hartă este introdus și în planul local de apărare împotriva inundațiilor și face posibilă identificarea foarte rapidă a zonelor joase vulnerabile riscului de inundații, precum și cuantificarea pagubelor în interiorul limitelor de inundabilitate. În acest moment sunt elaborate hărțile pentru 2.283 de km din totalul de 3.620 de km de ape curgătoare din județ.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90