Donaris 930 x 122

basarabia

BASARABIA, UITATĂ! PITEȘTENII AU PREFERAT DISCOTECILE ȘI FOTBALUL LA TELEVIZOR!

Filiala Argeș a Platformei Unioniste Acțiunea 2012 a organizat aseară în Piața „Vasile Milea” din Pitești un flashmob comemorativ pentru a marca tragica pierdere din 1940 a Basarabiei. Voluntari și simpatizanți ai organizației s-au adunat lângă crucea din marmură ridicată în memoria eroilor revoluției din decembrie 1989. Cu lumânări aprinse participanții au „scris” mesajul „Basarabia e România”.

Citiți și: Pitești. Amendat de Poliție pentru că a vrut să își „salveze” fiul

Din păcate, numărul piteștenilor care au venit să aprindă o lumânare a fost extrem de mic. Asta în ciuda apelului lansat vineri de organizatori. Piteștenii nu au renunțat la discoteci sau la meciul de Campionat Mondial de fotbal de dragul Basarabiei. Păcat. Mare păcat. Flash-mob-ul comemorativ a fost organizat concomitent în peste 20 de județe ale țării.

Amintim că în urmă cu 74 de ani, pe 28 iunie 1940, ca urmare a unei înţelegeri secrete între URSS şi Germania nazistă, România a primit un ultimatum prin care s-a cerut evacuarea administrației civile și a armatei române de pe teritoriul dintre Prut şi Nistru, precum şi din nordul Bucovinei. Consecințele au fost dramatice: sute de mii de români au căzut victime regimului criminal ocupant.

Citiți și: Cimitir de LUX în Pitești!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3