New Profesional Consult 930 x 122

basescu-afganistan1

Basescu a decorat Unitatea de Vantori de Munte din Curtea de Arges

Presedintele Traian Basescu a efectuat astazi o vizita-surpriza in Afganistan, ocazie cu care a decorat Drapelul de lupta al Batalionului 33 Vanatori de Munte Posada, in semn de recunostinta si apreciere a inaltului profesionalism si rezultatelor remarcabile obtinute de militarii romani in Afganistan. Traian Basescu a împartit martisoare femeilor din Batalionul 33 Curtea de Arges aflat în Afganistan si a decorat cu Ordinul „Virtutea Militara” în grad de Cavaler unitatea.

Basescu a stat de vorba cu militarii argeseni marcati de pierderea sergentului major Florin Badiceanu si s-a interesat de starea de sanatate a celorlati militari care au fost raniti in acel incident. Presedintele le-a spus militarilor romani ca au misiunea de a proteja lumea civilizata de terorism, mentionand ca spera ca în cel de-al doilea mandat al sau misiunea militara în zona sa se încheie cu succes.
Dupa ceremonia militara Basescu a servit masa alaturi de soldati in cantina din baza de la Qalat. Meniul a fost format din cartofi prajiti si pui, iar seful statului a stat la coada pentru a-si primi portia.
Batalionul 33 Posada – Vanatori de Munte este format din 866 de militari, dintre care 24 femei. În Afganistan sunt dislocati 1020 de miliari romani, autoritatile de la Bucuresti hotarand, recent, dislocarea a înca 600. În ultimii ani au murit 12 romani în razboiul din Afganistan.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90