Donaris 930 x 122

ULEIUL_DE_ARGAN_1

Beneficiile uleiului de argan

Supranumit şi lichidul de aur de către experţii în frumuseţe, uleiul de argan este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume.

Este produs în Maroc, din arborele Argania spinosa, iar utilizarea acestuia în mod regulat are numeroase beneficii asupra părului, a unghiilor şi a pielii. În compoziţia sa se regăsesc acizi graşi ca omega 3, omega 6 şi omega 9, vitamina E și vitamina A.

ULEIUL_DE_ARGAN_2Uleiul de argan repară părul degradat şi ajută la creşterea sănătoasă a acestuia. Atât factorii externi (mediul poluat, vopsirea, coafarea regulată), cât şi cei interni (regimul alimentar, stresul) fac ca părul să se degradeze şi să capete un aspect nesănătos. Fiind bogat în vitamina E, acesta repară firul de păr (uleiul de argan conţine de 3 ori mai multă vitamina E decât cel de măsline).

Folosit timp de o săptămână în amestec cu suc de lămâie, uleiul de argan ajută la refacerea unghiilor subţiri şi moi. Amestecul se aplică seara, înainte de culcare.

Antioxidanţii din compoziţia sa previn apariţia ridurilor, hidratează şi oferă elasticitate pielii. Este ideal pentru femeile însărcinate, deoarece preîntâmpină apariţia vergeturilor. Având efect antiseptic, poate fi folosit şi în tratarea acneei. O linguriţă de ulei de argan luată pe stomacul gol ajută la reducerea nivelului colesterolului rău şi la creşterea nivelului colesterolului bun, stimulează oxigenarea celulară şi are proprietăţi anticancerigene.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90