NOR CURIER 930X122

PenitenciarulColibasi06

Bilant la penitenciarul Colibasi

Conducerea Penitencitarului Colibasi a finalizat raportul de activitate pentru anul 2012. Acesta a fost prezentat pe 15 ianuarie, la sediul penitenciarului. La şedinţa de bilanţ au participant directorul general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale cu care  penitenciarul  a dezvoltat  relaţii de colaborare de-a lungul timpului.

Conform raportului, în anul 2012 personalul operativ a executat 1.607 misiuni în exteriorul locului de deţinere, observându-se că numărul acestora a rămas sensibil egal cu cel înregistrat pe parcursul anului anterior, respectiv 1.694. În cursul anului 2012 au fost înregistrate 78 de cazuri de altercații în rândul persoanelor private de libertate, în creștere față de 63 de cazuri în anul precedent.

Au fost acordate un număr de 7.864 vizite, din care 2.176 fără dispozitiv de separare şi 5.688 vizite cu dispozitiv de separare, 658 dintre acestea fiind vizite între persoane private de libertate. Au mai fost acordate un număr de 353 de vizite intime, după cum urmează: 329 de vizite cu durata de 2 ore şi 24 vizite cu durata de 48 de ore.

Pe parcursul anului 2012 unui număr de 24 persoane private de libertate li s-a asigurat dreptul la încheierea unei căsătorii în penitenciar şi acestea au beneficiat de dreptul la vizită intimă cu durata de 48 de ore în spaţiul special amenajat.

Prin măsurile specifice adoptate la nivelul unităţii s-a reuşit prevenirea intrării în posesia persoanelor private de libertate a unui număr de 60 telefoane mobile, 18 cartele SIM, 9 acumulatori pentru telefon mobil, 29 încărcătoare, 1 card de memorie, 17 mufe încărcător pentru telefon mobil, 2 dispozitive hands – free, 3 adaptoare încărcare telefon mobil, 2 litri alcool, 10 doze pulbere albă şi fragmente vegetale de culoare maronie

În comisia de propuneri pentru liberare condiţionată au fost analizate 300 persoane private de libertate din care un număr de 125 au fost propuse pentru liberare condiţionată, iar la 175 li s-a stabilit un nou termen de discutare. Instanţa de judecată şi-a însuşit punctul de vedere al comisiei pentru un număr de 115 persoane private de libertate.

Cu toate că începând cu decembrie 2007, Penitenciarul Colibaşi nu a mai avut preot încadrat, activitatea de asistenţă religioasă pe parcursul anului 2012 a fost asigurată prin colaborarea cu Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, fiind   desemnat un preot care îşi desfăşoară activitatea în unitatea noastră. Au fost derulate activităţi religioase cu  2512 persoane custodiate, acestea beneficiind de activităţi individuale şi consiliere de grup, respectiv slujbe creştin ortodoxe. Au primit Taina Sfântului Botez 7 persoane condamnate.

Pe parcursul anului 2012 penitenciarul a beneficiat de sprijinul a 50 de parteneri externi şi al personalităţilor argeşene cu toţii fiind cooptaţi în cadrul procesului de creştere a şanselor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90