930 x122 grota rece

Arges

BILANȚUL PLOILOR DE NOAPTEA TRECUTĂ: UN DRUM NAȚIONAL AVARIAT, MII DE OAMENI FĂRĂ CURENT ELECTRIC

Prefectul Mihai Oprescu a mers în această dimineață în comunele Ciofrângeni și Vedea pentru a coordona, împreună cu șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, colonelul Ion Popa, acțiunile de intervenție pentru protejarea populației și limitarea efectelor inundațiilor, precum și pentru a face o primă evaluare a pagubelor produse de ploile căzute în cursul nopții, când județul s-a aflat sub atenționare meteorologică și hidrologică de cod portocaliu.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

În acest moment râurile Vedea și Teleorman înregistrează cote ridicate, primarii localităților Costești, Buzoești, Ungheni, Recea, Izvoru, Popești, Morărești, Cuca, Uda și Ciomăgești, situate în aval, fiind înștiințați pentru luarea de măsuri de prevenire și, în caz de nevoie, de intervenție. Instituția Prefectului face precizarea că în județul Argeș ploile abundente și inundațiile de noaptea trecută nu au avut ca efect izolarea unor sate sau a unor oameni. Situația centralizată la ora 8 arată că au fost afectate 6 localități (comunele Băiculești, Cotmeana, Ciofrângeni Uda și Vedea și municipiul Curtea de Argeș).

În ceea ce privește infrastructura rutieră, a fost avariat drumul național DN 7C, pe raza comunei Ciofrângeni, punctul Piatra. Pe o lungime de 100 de metri traficul rutier a fost închis. Există, însă, o rută ocolitoare la km 56, Burluși-Râmnicu Vâlcea. În prezent drumul este deschis către riverani. Totodată, pe acest drum s-a impus restricție pentru mașinile cu o capacitate de peste 7,5 tone. În privința alimentării cu energie electrică, precizăm că sunt afectate 5 comune (Ciofrângeni, Drăganu, Cotmeana, Băiculești și Rătești), cu 1.000 de consumatori. Restul avariilor, care afectau peste 3.000 de abonați, au fost remediate. La solicitarea Instituției Prefectului din județul Vâlcea, va fi acordat sprijin pentru a primi în Argeș, într-o unitate pusă la dispoziție de Primăria Cuca, unele persoane care vor fi evacuate dintr-o localitate din județul vecin.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

În Argeș sunt pregătiți să intervină circa 700 de lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Apărării  Naționale, drumari și angajați ai Apelor Romane, precum și peste 500 de persoane din comitetele locale pentru situații de urgență și de la Serviciul de Voluntariat pentru Situații de Urgență. De asemenea, sunt pregătite pentru intervenții 348 de utilaje și echipamente, dintre care 210 auto, 8 bărci și 130 de motopompe pentru evacuarea apei. La solicitarea Instituției Prefectului, Consiliul Județean Argeș a alocat suma de 20.000 de lei pentru asigurarea de alimente (hrană și apă) pentru populația afectată. (Foto: Arhivă)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90