Donaris 930 x 122

curtea de arges

BINE AȚI VENIT ACASĂ! SUNTEM MÂNDRI DE VOI! (GALERIE FOTO)

Astăzi în Curtea de Argeș a avut loc ceremonia de repatriere din Afganistan a militarilor Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada”.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Pe o vreme mohorâtă, pe platoul din fața bătrânei Biserici Domnești „Sfântul Nicolae” militarii au defilat în fața oficialităților, a familiilor lor și a localnicilor veniți să salute întoarcerea acasă a bravilor soldați.

La eveniment a participat și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa. Au fost prezenți veterani de război, președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, prefectul Mihai Oprescu și primarul municipiului Curtea de Argeș, Nicolae Diaconu.

Citiți și: Accident cu 2 mașini, lângă Kaufland!

După ceremonie, în onoarea vânătorilor de munte, pianistul Adrian Leonard Mociulschi şi naistul Nicolae Voiculeţ au susţinut un concert la Centrul de Cultură şi Arte “George Topârceanu”, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”. Cei doi muzicieni au interpretat lucrări de Enescu, Johann Sebastian Bach şi Ludwig van Beethoven. Concertul a fost organizat de Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, pe timpul desfăşurării misiunii din Afganistan, în perioada februarie-septembrie 2015, militarii au avut ca principale sarcini asigurarea protecţiei bazei militare de la Kandahar şi consilierea militarilor din forţele de securitate afgane, contribuind astfel la realizarea unui climat de securitate necesar stabilităţii politice şi sociale în zonă.

Până acum militarii Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada” au participat la patru misiuni externe, în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan.

Datorită profesionalismului de care militarii au dat dovadă pe timpul îndeplinirii misiunilor, Drapelul de luptă al Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” a fost decorat cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler cu însemn pentru militari, de război, cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofițer cu însemn pentru militari, de război, și cu Emblema de onoare a Armatei României, Statului Major General și a Forțelor Terestre, precizează MApN. (Foto: mapn.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90