930X122 MAIA

pendiuc.1

Biserică ortodoxă în Portugalia pe pământ…piteştean!

Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a făcut miercuri, 19 octombrie,  un anunţ foarte important. Edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ a spus că Piteştiul urmează să primească de la municipalitatea oraşului Ourem din Portugalia (care include şi celebra localitate Fatima) un teren sub formă de donaţie pe care va fi construita o biserica ortodoxa.

Pe acest pământ piteştean…din Portugalia va fi construită o biserică ortodoxă, prima din zona respectivă de acest gen. „Noi avem relaţii de înfrăţire cu oraşul Ourem. Ca urmare a acestor relaţii, primarul din Ourem, care mi-este prieten, mi-a transmis că va dona pentru Piteşti o suprafaţă de teren în zona respectivă pentru construirea unei biserici.

Am luat legătura cu Înalt Prea Sfinţia Sa Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, şi împreună vom merge la Prea Fericitul Daniel, Patriarhul României, pentru a demara procedurile necesare”, ne-a declarat primarul Tudor Pendiuc.

Fatima este localitatea unde în mai 1917 Maica Domnului li s-a înfăţişat unor copii de păstori. De atunci şi până în prezent, localitatea a devenit un important loc de pelerinaj pentru creştinii din întreaga lume.

Cu atât mai important este faptul, aşadar, că acolo va fi construită o biserică ortodoxă pe pământ…piteştean!

555×222  MAIA
570 X 90 POSADA 3