930×122 CAPRA 5

olimpiada

BISERICA TRIMITE ÎN INSULA CORFU COPIII BUNI LA RELIGIE

47 de direcţii generale de asistenţă socială şi protecţia copilului din întreaga ţară au fost ieri reprezentate în Argeş la faza națională a olimpiadei de religie “Biserica lui Hristos”, aflată la cea de a VIII-a ediție.

Citiți și: Pitești. Incident neplăcut la bloc. Au intervenit polițiștii

În incinta bisericii „Sfânta Vineri” din Pitești 60 de minori cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani şi-au pus imaginaţia la încercare. Printre altele, participanții au avut de făcut o compunere cu tema “Visul meu, familia mea”, probă la care s-au evidențiat doi elevi din Centrul de tip familial din cartierul piteștean Găvana: Silviu Coman (locul I la clasa a VIII-a) şi Robert Stanciu (locul 2 la clasa a IV-a). Câștigătorii premiului I la fiecare clasă vor merge în luna septembrie în Insula Corfu, la biserica „Sfântul Spiridon”. De asemenea, toți competitorii au primit bani, haine sau jucării. În plus, participanții au vizitat Cetatea Poenari, Barajul Vidraru și Mănăstirea Curtea de Argeș.

„Ne-am bucurat de o participare numeroasă şi de oameni cu calităţi deosebite. Suntem mândri de aceşti copii minunaţi! Olimpiada are ca scop reinserţia socială a copilului aflat în dificultate, motivarea acestuia pentru învăţătură şi, cel mai important, educarea şi responsabilizarea în spiritul valorilor supreme ale creştinătăţii.”, declară pentru ePitești preotul Decebal Floroaica, directorul Centrului de tip familial din Găvana. La buna desfășurare a evenimentului au pus umărul Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și asociația “Sfinţii Spiridon şi Irina”.

Citiți și: Zi de sărbătoare marcată de accidente multiple. Încă unul, acum, în Argeș

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3