Donaris 930 x 122

urs

Braconaj la urs în Corbeni! Animalul a fost lovit cu toporul în cap!

În timp ce urşii atacă gospodării şi oameni în Dâmboviţa, în Argeş lucrurile stau exact pe dos, cel puţin pentru moment. Un urs de peste 120 de kilograme a fost prins astăzi în capcană de braconieri, fiind şi grav rănit. Totul s-a petrecut în localitatea Corbeni.

Oamenii au lovit ursul cu toporul în cap, provocându-i răni importante. Deoarece nu îl puteau omorî, braconierii au abandonat ursul şi au fugit pentru a nu fi depistaţi. Animalul a fost găsit de nişte pădurari, care au alertat imediat autorităţile.

Dacă vor fi identificaţi, braconierii riscă să ajungă la închisoare pentru şapte ani, având în vedere că ursul captiv face parte din rasa urs brun, rasă protejată de lege. „Facem cercetări pentru braconaj și încercăm să identificăm autorii. Au fost găsite urme de pantofi şi de cauciucuri”, precizează inspectorul principal Laurenţiu Iordache, de la Poliţia Curtea de Argeş.

După ce a fost îngrijit, ursului i s-a dat drumul în pădure.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3