EcoMoto 930×122

    vieru

    Bust al lui Vieru, dezvelit la Piteşti

    Update: Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor va lansa, cu aceasta ocazie, o carte la Pitesti.

    Marti, 27 martie 2012, la Piteşti vor avea loc mai multe evenimente menite să marcheze a 18-a ediţie a aniversării la Piteşti a Unirii de la 27 martie 1918 – Ziua Unirii Basarabiei cu România. Personalităţi de prim rang din ţară şi de peste hotare vor fi prezente la Piteşti, dar va avea loc şi dezvelirea bustului unui mare poet basarabean.

     

    În ceea ce priveşte personalităţile care vor fi prezente la Piteşti, menţionăm figuri precum academicienii moldoveni Nicolae Dabija şi Mihai Cimpoi, precum şi fost premier moldovean Mircea Druc, până la Eugen Simion, Ecaterina Andronescu sau Cornel Nistorescu dun România.

    Vor fi prezente şi rude ale artiştilor basarabeni Doina şi Ion Aldea Teodorovici, dar şi ale poetului Grigore Vieru.

    De altfel, în apropierea Curţii de Conturi va fi dezvelit astăzi, în jurul orei 12,00, şi un bust al marelui poet basarabean.

    La ora 14 este programat să înceapă şi un spectacol aniversar dedicat „Unirii Basarabiei cu României”. Angela Similea şi Cristofor Aldea Teodorovici sunt capetele de afiş ale spectacolului.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90