New Profesional Consult 930 x 122

maidanezi1

Câinii din biobaza Smeura nu vor fi eutanasiaţi!

Conducerea asociaţiei Ute Langenkamp, care administrează biobaza de 3.500 de locuri de la Smeura, susţine că nu va proceda la eutanasierea câinilor care sunt cazaţi aici. Asociaţia se delimitează astfel de biobaza din aceeași zonă care aparține Primăriei, acolo unde maidanezii vor fi eutanasiaţi conform legii actuale.

„Menţionăm că pe tot parcursul activităţii, Primăria Piteşti nu a oferit niciun leu asociaţiei noastre, sterilizarea, adăpostirea şi adopţia câinilor din municipiu fiind suportate integral de asociaţie. Asigurăm populaţia că toate eforturile noastre au fost pentru siguranţa populaţiei şi că am extras din spaţiul public aproximativ 20.000 de câini de-a lungul timpului (între 2001 şi 2013).

Abandonul din proprietate privată, şi anume din gospodăriile din Piteşti şi, mai ales, din localităţile rurale din jur, are o magnitudine atât de gravă încât cu orice eforturi uriaşe ale noastre (avem cel mai mare adăpost din lume) în permanenţă au fost câini pe stradă.

Considerăm că doar obligativitatea sterilizării câinilor cu stăpân este cea care împiedică prezenţa lor pe stradă. Doar eutanasia câinilor maidanezi nu a dat şi nu va da niciodată roade”, susţine conducerea asociaţiei.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90