EcoMoto 930×122

    maidanezi_cu_om

    Câinii necrotaliaţi din Găvana vor fi eutanasiaţi

    Autorităţile din Argeş sunt în alertă după ce o vulpe turbată s-a încăierat cu câinii maidanezi din cartierul Găvana, lângă Şcoala Nr. 13. Deoarece a fost declarat un focar de rabie în fondul de vânătoare Trivale, măsurile care se impun sunt extreme. Nimeni nu se poate juca în vreun fel cu sănătatea oamenilor, aşa că mulţi câini vor fi eutanasiaţi! Viceprimarul Cornel Ionică afirmă că situaţia este sub control la Piteşti în momentul de faţă şi că deja se lucrează de zor la strângerea maidanezilor. „Pe o rază de 3 km în jurul focarului se strâng câinii. Apariţia acestui caz în plin oraş ne arată cât de important este demersul nostru de a construi noua biobază din Smeura pe care sperăm să o dăm în folosinţă cât mai curând. Prioritari pentru noi sunt oamenii şi vom lua toate măsurile necesare pentru a-i proteja”, ne-a declarat Cornel Ionică.

    La rândul său, medicul Daniel Lupu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş (DSVSA) ne-a declarat că absolut toţi câinii din Găvana vor fi strânşi, iar cei care vor fi necrotaliaţi (nu au „cercel” în ureche) vor fi automat eutanasiaţi. „Vom face şi un triaj al celor care au crotalii, inclusiv o verificare a testelor imunologice. Mulţi câini, deşi vaccinaţi, vor fi ţinuţi sub observaţie 14 zile, şi se va acţiona în consecinţă. Situaţia este sub control”, ne-a declarat Daniel Lupu.

    Conform estimărilor Primăriei Piteşti, sunt câteva mii de câini pe străzi, principala problemă fiind aceea că patrupezii sunt aduşi în oraş de către oameni de la ţară sau din alte localităţi urbane. În plus, politica adoptată de asociaţia Ute Langenkamp care administrează biobaza de la Smeura deja existentă nu a dat roade (respectiv returnarea în teritoriu a câinilor care în prealabil au fost vaccinaţi).

    Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, susţine că una din principalele probleme pe care trebuie să o rezolve parlamentarii care vor fi aleşi pe 9 decembrie este aceea a elaborării unei legi clare care să ajute la eliminarea maidanezilor de pe străzi. Până una-alta, administraţia locală este aproape de finalul unei investiţii privind construirea unei noi biobaze la Smeura, cu o capacitate de circa 2.000 de locuri.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3