930×122 CAPRA 5

manastirea-curtea-arges

Calinic construieste Catedrala cu adapost antiatomic la Curtea de Arges!

Pitesti. 25 mai. 2010.
In plina criza, la Curtea de Arges au inceput in forta lucrarile la noua Catedrala, o investitie uriasa sustinuta din cutia milei in mare parte, insa si de Casa Regala intr-o oarecare masura. De cateva zile, cei care vor sa viziteze Manastirea Curtea de Arges sunt nevoiti sa foloseasca o alta intrare la monumentul de cult si asta pentru ca au inceput lucrarile de constructie a Necropolei Regale.

Accesul se face prin parcarea Manastirii, din partea dreapta. Conform specificatiilor tehnice oferite de arhidiaconul Caliopie Ichim, noua intrare a fost construita din motive obiective, avand in vedere normele de protectia muncii care il obliga pe constructor sa nu ii expuna riscurilor pe trecatori, ori pe credinciosi. Necropola va fi amplasata imediat in vecinatatea trotuarului si ca atare exista riscul producerii unor accidente. De asemenea, scena din fata monumentului a fost desfiintata iar noua alee ii conduce pe turisti si credinciosi direct la lacasul de cult.
Acesta noua constructie monahala a pornit de la sugestia ca in incinta Manastririi Curtea de Arges acolo unde isi dorm somnul de veci regilor Romaniei, nu mai exista locuri de inmormantare pentru actualii membrii si viitorii descendenti ai Casei Regale. Astfel, noua necropola este prevazuta cu 12 locuri de inmormantare pentru membrii Casei Regale, insa ii poate adaposti in imensul susbsol nu doar pe cei cu frica lui Dumnezeu ci si pe cei cu frica de radiatii deoarece poate fi folosit chiar ca adapost antiatomic.
Cum banii nu reprezinta o problema decat pentru muritorii de rand, santierul merge ca pe roate, cel mai tarziu in aceasta toamna lucrarile ce tin de temelii si subsol urmand sa fie terminate, iar apoi sa inceapa constructia propriu zisa a necropolei.

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90