Donaris 930 x 122

    Remus_Manoleanu

    „Canzoni italiane” la Filarmonica Pitesti

    Filarmonica Piteşti organizează joi, 18 octombrie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, recitalul cameral extraordinar „Canzoni italiane”, susţinut de sopranele Bianca Luigia Manoleanu, Stanca Maria Manoleanu şi pianistul Remus Manoleanu. În program, pagini celebre din: V. Bellini, A. Catalani, G. Donizetti, R. Leoncavallo, U. Giordano, P. Mascagni, G. Puccini şi G. Verdi.

    Născută în Bucureşti, Bianca Luigia Manoleanu a absolvit UNMB studiind canto cu profesoara Emilia Petrescu. Şi-a aprofundat studiile la Viena, unde a urmat un curs de măiestrie vocală. A colaborat cu filarmonicile din ţară şi cu prestigioase formaţii din Ungaria, Germania, Franţa, Italia, Japonia, susţinând numeroase concerte vocal-simfonice. Are numeroase înregistrări la radio şi pe CD-uri. Participă, cu recitaluri de muzică românească, la Festivalul Internaţional „George Enescu” din Bucureşti şi festivalurile cu acelaşi nume din : Germania (Heidelberg), Belgia (Bruxelles) şi Franţa (Strassbourg). Ca solistă a Ansamblului Romanian Baroque Orchestra suţine concerte la: Paris, Londra, Bruxelles, Luxemburg, Amsterdam. Din 2008 este decan al Facultăţii de Interpretare de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. În 2010 a primit Premiul de Excelenţă în Interpretare al Forumului Muzical Român.

    Stanca Maria Manoleanu s-a născut într-o familie de muzicieni, moştenind talentul părinţilor. A început studiul pianului la vârsta de şase ani, debutând în lumea muzicii la puţin timp. A câştigat premii importante la concursurile de specialitate de la: Ploieşti, Cluj, Galaţi, Tulcea, Târgovişte. Este licenţiată în interpretare muzicală, specializarea pian, în prezent urmând cursurile de master în artă vocală. În 2009 face primul pas în arta lirică, obţinând Premiul al III-lea la Concursul Naţional de Lied Românesc de la Braşov. Alt premiu

    marcant este cel de la Festivalul şi Concursul Naţional de Interpretare al Liedului de la Slobozia. Este prezentă în recitaluri de lied pe scenele din: București, Baia-Mare, Bistrița, Ploiești, Târgoviște, Constanța, Satu-Mare, Timișoara sau Brașov.

    Remus Manoleanu a absolvit Liceul de Muzică din Cluj-Napoca şi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. A urmat cursuri de specializare la Conservatorul „P. I. Ceaikovski” din Moscova. În prezent este conferenţiar universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, fiind doctor în muzică. A participat la festivalurile de la: Basel, Oldenburg, Berlin, São Paulo, Londra, Dublin ş. a. şi a concertat în: Marea Britanie, Brazilia, Coreea de Nord, Rusia, Germania, Olanda, Franţa, Siria, Statele Unite ale Americii etc. A înregistrat mii de minute la Radiodifuziunea Română şi a interpretat, în primă audiţie absolută, numeroase concerte pentru pian şi orchestră, piese pentru pian solo sau lieduri pentru voce şi pian. În afara faptului că este un muzician desăvârşit, Remus Manoleanu este şi scriitor, publicând două cărţi: Muzica sub semn ludic şi Paradigme ludice in muzica românească. În 2010 a primit Premiul de Excelenţă în Interpretare al Forumului Muzical Român.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90