Donaris 930 x 122

    19_aprilie_Poze.Simfonie.027

    Car alegoric cu peste 3.000 de flori la Simfonia Lalelelor!

    Astăzi a început în Piteşti cea de-a 36-a ediţie a Simfoniei Lalelelor. Deschiderea evenimentului a avut loc în prezenţa a 9 ambasadori ai unor ţări acreditaţi în România, dar şi a ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, piteşteanul Daniel Constantin, care a venit împreună cu soția și băiețelul lor.

    Vremea a fost bună, ţinând cu gazdele, care s-au temut până în ultima clipă că ploile şi temperaturile scăzute vor face ca lalelele plantate în toamna anului trecut să nu înflorească la timp. Mare parte dintre flori, însă, a fost gata de spectacolul cromatic al Simfoniei. Până la deschiderea oficială, de la Casa Cărţii – acolo unde este şi expoziţia dendro-floricolă principală a Simfoniei – primarul Tudor Pendiuc i-a primit pe oaspeţii din ţară şi de peste hotare în cadrul unei recepţii speciale la Primărie. Mii de oameni au admirat apoi Parada Florilor, respectiv defilarea elevilor şi preşcolarilor. Ca şi anul trecut, la Paradă au participat şi elevi ai unor licee din Kragujevac, oraş sârbesc cu care Piteştiul este înfrăţit de mai bine de 40 de ani.

    Daniel Constantin, de aceeaşi vârstă cu Simfonia!
    Daniel Constantin a fost cel mai înalt reprezentant al statului român prezent la Simfonie, în condiţiile în care în aceeaşi perioadă – ca zile, nu şi ca ore! – se desfăşoară la Bucureşti Consiliul Naţional al PSD.

    „Am crescut odată cu Simfonia. Prima ediţie a avut loc în anul 1978, anul în care m-am născut şi eu!”, a spus ministrul, care a apreciat eforturile autorităţilor locale de a organiza acest eveniment an de an, un eveniment „care face cinste Piteştiului şi României peste hotare”.

    Zeci de voluntari au lucrat la carul alegoric
    Parada Florilor a fost deschisă de un car alegoric la care au muncit mai multe zile zeci de voluntari, alături de specialişti ai administraţiei locale.

    Peste 3.000 de flori au fost folosite pentru a crea aranjamentul floral care evocă o lalea şi note muzicale.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90