Kaia 930 x 120

pesti_centru04

Caras ornamental pe raul artificial din centrul Pitestiului

Surpriză pregătită de municipalitate şi Serviciul Public pentru Exploatarea Patrimoniului pentru piteşteni. Ieri după-amiază, în râul artificial din centrul municipiului Piteşti au fost lăsaţi să zburde 300 de peşti.

Este vorba despre caraşi ornamentali, fiecare cântărind între 150-200 grame, aduşi în condiţii speciale de la Centrul de Cercetări pentru Piscicultură Nucet, Dâmboviţa. A mai fost dat la apă şi puiet autohton. Primarul Tudor pendiuc şi directorul Constantin Zichil au urmărit cu atenţie cum se comportă peştii. Apa nu a mai fost curăţată, astfel că au apărut şi alge care vor constitui hrana proaspeţilor locatari care au atras rapid atenţia curioşilor, mai ales a copiilor. Popularea cu această specie este una experimentală, iar dacă peştii vor supravieţui autorităţile locale intenţionează să aducă un număr mult mai mare.

Şi poliţiştii comunitari vor patrula mai des pe lângă râul artificial, pentru ca nu cumva pescarii amatori să profite de ocazie. Aseara, un echipaj a stationat permanent in zona unde au fost lansati la apa pestii.

pesti_centru02

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3