930 x122 grota rece

ignat2011porci06

Care criza? S-au intrecut la taiat de porci!

La hanul Valea Ursului din Bascov, tradiţia s-a păstrat şi vreo şase-şapte porci au fost tăiaţi, preparaţi şi consumaţi de cei care au participat la „Sărbătoarea Ignatului în Argeş”.

A fost un festin în ciuda crizei şi a normelor UE, căci porcii au fost sacrificaţi şi preparaţi după metoda tradiţională. Lume putina insa, din cauza proastei mediatizari, dar si a locului unde a fost organizat evenimentul.

Reprezentanţii din mai multe localităţi au venit cu standuri, primari şi…porci. Primarii şi maeştrii măcelari de la Domneşti, Băbana, Albota, Mioveni, Bascov şi asociaţia pedelistă a primarilor s-au întrecut în a avea cea mai bună prezentare, cel mai frumos porc, cel mai crud şorici şi cele mai gustoase preparate. Un şorici crud l-a avut şi porcul de la Bascov. Dacă anul trecut porcul de la Bradu a fost cel mai mare- 380 kg în viu- anul acesta primăriile PDL din zona Piteştiului au venit cu un porc…la comun.

 Ducele de Albota a înjunghiat, ca de obicei, porcul comunei, iar Bebe Ivan, de la Băbana, a venit îmrbăcat în roşu, într-o geacă a echipei Bayern Munchen.

Standul de la Mioveni, care a si castigat competita alaturi de cel de la Albota, a fost cel mai viu, având, pe lângă lăutari, un maestru bucătar extrem de simpatic, dar şi un Moş Crăciun. Invitaţii au fost aşteptaţi cu un cor de copii îmbrăcaţi în haine tradiţionale, care i-au colindat. Colindaţi au fost şi preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, dar şi Ion Popa, candidatul USL la Senat pe colegiul Piteşti.

ignat2011porci03ignat2011porci05ignat2011porci07ignat2011porci09ignat2011porci08

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3