EcoMoto 930×122

    carstoiu

    Carstoiu nu crede ca va fi suspendat cumatrul sau

    Conducerile centrale ale PSD şi PNL au anunţat ieri că vor desemna membrii unei comisii comune a USL care va redacta cererea de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu. După ce va fi redactată, cererea va fi depusă la grupurile parlamentare, iar apoi se intră în procedurile prevăzute de Constituţie.

    Motivul care ar sta la baza suspendării, susţine opoziţia, ar fi refuzul şefului statului de a aplica legea care prevede indexarea anuală a pensiilor, dar şi hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile câştigate de profesori şi alţi bugetari. Traian Băsescu a declarat la postul public de radio, prin care avertiza că, indiferent de deciziile Curţii Constituţionale privind legea care îngheaţă pensiile şi salariile în anul 2012, „bani nu există”.

    Opoziţia a mai iniţiat, în 2007, un astfel de demers. În 2007, Parlamentul a votat, la iniţiativa PSD, suspendarea președintelui Băsescu cu 322 de voturi „pentru”, dar referendumul nu a fost validat.

    Subprefectul Ion Cârstoiu, cumătrul preşedintelui Traian Băsescu, susţine că opoziţia are şanse foarte mici pentru a-l suspenda. Motivul este acela al lipsei majorităţii parlamentare. „Nu au şanse. E nevoie de ăia 322 parlamentari. De unde să îi strângă opoziţia?”, a afirmat Cârstoiu.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90