NOR CURIER 930X122

ploi_si_vijelii

Pragul critic de precipitații, depășit pe râul Doamnei!

Conform unei informări a Administraţiei Bazinale de Apă Argeş – Vedea, în intervalul 3 aprilie ora 6 – 4 aprilie ora 12 la staţiile hidrometrice din bazinul hidrografic  Argeş – Vedea s-au înregistrat precipitaţii însemnate. Cantitatea maximă, de 74,5 l/mp, a fost consemnată la Bahna Rusului, pe râul Doamnei.

În zona menţionată, a fost depăşit pragul critic de precipitații (15,2 l/mp în 3 ore). Au existat unele probleme, cu depăşiri ale cotelor de pericol, la staţiile hidrometrice Bahna Rusului – pe râul Doamnei, Berevoeşti – pe râul Bratia, Bughea de Jos – pe râul Bughea și Bălileşti – pe râul Bratia.

Conducerea ABA Argeş – Vedea a dispus măsuri pentru monitorizarea nivelurilor râurilor, supravegherea lucrărilor cu rol de apărare şi exploatarea acestora în regim de ape mari, în vederea atenuării şi tranzitării undelor de viitură. Totodată, au fost luate măsuri pentru pregătirea stocurilor de apărare cu materiale şi echipamente, iar echipele unităţilor teritoriale ale Apelor Române sunt pregătite să intervină la lucrările hidrotehnice din administrare în zonele în care se vor semnala situaţii deosebite. Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea recomandă populaţiei să evite activităţile în zona cursurilor de apă aflate sub avertizare şi să respecte indicaţiile reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90