EcoMoto 930×122

    finantistul.003

    Cat de independenta este presa?

    La complexul „Ramada” din Piteşti s-au desfăşurat joi, 5 aprilie, lucrările aferente celei de-a treia zile a seminarului cu tema „Jurnalistul finanţist. Relaţia dintre autorităţile publice locale, contribuabili şi mass-media” organizat de Direcţia Finanţelor Publice Argeş, Universitatea din Piteşti şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri. Ca şi în primele două zile, manifestarea s-a bucurat de o asistenţă numeroasă, dar şi de lectori pe măsură.

    În deschiderea evenimentului au vorbit Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean, şi Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului. La final, directorul executiv al Direcţiei Finanţelor Publice, Dorin Falcă, a înmânat premii şi diplome jurnaliştilor participanţi, manifestându-şi în acelaşi timp dorinţa ca indiferent cine se va afla după alegeri la conducerea instituţiei să continue această manifestare cu viitoare ediţii.

    Printre cei care au susţinut prelegeri s-au numărat şi Gabriela Folcuţ, de la Asociaţia Română a Băncilor, precum şi Ion Busioc, director în cadrul ANAF şi Daniela Pârvu de la Facultatea de Ştiinţe Economice de la Universitatea din Piteşti.

    Închiderea manifestării a fost pigmentată de dezbateri privind rolul jurnalistului în societatea de azi, dar şi privind presa în ansamblul ei.

    Dan Ionescu, directorul executiv al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş, a subliniat faptul că presa nu ar trebui să fie aservită, că presa de scandal ar trebui înlocuită de… veştile bune care să fie promovate mai mult, în vreme ce alţi participanţi la dezbatere au încercat să contracareze acest punct de vedere spunând că şi presa de scandal are publicul ei ţintă.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90