930×122 CAPRA 5

    microhidrocentrale01

    Câtă energie vor produce centrale lui Badea

    Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a făcut o vizită la locul de execuţie al microhidrocentralelor de pe pârâurile din zona montană a Argeşului. Au fost vizate în special centralele în construcţie ale omului de afaceri Gheorghe Badea, mai ales că o serie de ONG-uri au organizat acţiuni de protest faţă de lucrările care, însă, nu afectează habitatul natural.

    Gheorghe Badea ne-a spus că cele 10 centrale aflate în lucru vor fi puse în funcţiune, în totalitate, în toamna anului viitor. Împreună, ele au o putere de 15 MW şi produc circa 60.000 de MW-oră într-un an.

    Suficient pentru a alimenta cu energie pentru toate activităţile o localitate cu 20.000 de oameni timp de un an.

    „Pe de altă parte, această energie este nepoluantă, este cea mai curată în comparaţie cu alte forme de energie regenerabilă. Vor fi eliminate zeci de mii de tone de CO2, în vreme ce aceeaşi energie produsă cu cărbune ar genera gaze toxice.

    Aceste centrale se înscriu în cererile Uniunii Europene de producere a energiei electrice”, ne-a declarat Gheorghe Badea. Centralele vor fi amplasate pe cursul pârâurilor Capra, Buda şi Otic.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90