930×122 CAPRA 5

    Cavalerii.Vinului.008

    Cavalerii Vinului din Piteşti, mai mulţi

    Vineri, 6 aprilie 2012, la Piteşti a avut loc un eveniment aparte, foarte important pentru Legatul Piteşti şi numai al Ordinului Cavalerilor Vinului. Este vorba de o ceremonie de primire de noi membri şi de avansare în grad a altora mai vechi. 12 persoane au fost primite în acest Ordin vechi din anul 1273, care a fost înfiinţat în regiunea Eisenstadt din Austria cu scopul de a promova valorile fundamentale ale Europeni, respectiv pacea, prietenia şi libertatea. Ordinul s-a axat pe valorile culturale ale vinului.

    Cavalerii.Vinului.011

    Iosif Ienei, Marius Farmazon şi Marcello Battaglia

    Îmbrăcaţi în haine tradiţionale Ordinului, membrii acestuia au pornit în jurul orei 15 într-o procesiune care s-a întins de la Prefectură până la Primărie.

    Iniţial, la procesiune era programată şi prezenţa unor membri călare, dar maşinile cu caii – care veneau de la Bucureşti – au fost oprite pe autostradă de poliţiştii care au vrut să ştie unde ajung animalele.

    Superbele cabaline au ajuns în cele din urmă la Piteşti. În municipiul reşedinţă de judeţ al Argeşului a ajuns ieri şi Iosif Enei, ambasador al senatului Ordinului Cavalerilor Vinului (din Austria).

    A fost prezent şi Marius Farmazon, proconsul I al Consulatului România al Ordinului. O mulţime de curioşi s-a adunat pe Strada Mare pentru a-i admira pe membrii procesiunii, procesiune care a fost deschisă de fanfara Teatrului Alexandru Davila.

    Cavalerii.Vinului.009

    Nou primitii in Ordin

    În jurul orei 15,30, delegaţia a ajuns la Primărie unde a avut loc ceremonialul de primire în Ordin, respectiv de avansare în grad. Marius Farmazon a subliniat că Ordinul are 200 de membri în România, dar şi că noii membri trebuie să facă totul pentru a promova vinul şi ţara.

    După ritualul specific, asemănător cu cele văzute în filme la ridicarea în rang de cavaler, participanţii au mers la restaurantul „La Dolce Vita”, acolo unde a avut loc o altă ceremonie: aceea de acordare a plăcii de „Dommicilium” pentru restaurantul respectiv.

    Acest restaurant este de acum un punct de întâlnire al membrilor Ordinului, în condiţiile în care patronul său, Marcello Battaglia, este lider al Legatului Piteşti al Ordinului Cavalerilor Vinului. Ziua s-a încheiat cu un bal la complexul „Castel” din Trivale.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3