Donaris 930 x 122

dn73_campulung

Ce cred francezii despre drumul Pitesti – Campulung

Argeşul se poate mândri că, în plină criză, beneficiază de prezenţa unui agent economic important care asigură aproape 10% din exporturile ţării. Vorbim de uzina Dacia-Renault, care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani şi dă la mii de oameni de mâncare, cum se spune. Pe de altă parte, tot în Argeş avem şi un drum naţional al ruşinii care, poate nu întâmplător, duce tocmai spre această unitate de elită. Drumul DN 73 spre Câmpulung, de la Piteşti, a fost ani de zile ca după bombardament, de abia acum, în prag de alegeri, începând plombarea. Un dealer argeşean de maşini ne-a dezvăluit care este percepţia francezilor de la Dacia despre acest drum strategic la propriu şi la figurat.

 

La un moment dat, Renault a decis să îşi extindă operaţiunile în Africa, în Maroc, acolo unde a pus bazele unei noi întreprinderi. În Maroc se fabrică acum Dacia Lodgy, iar când s-a auzit de acest proiect imediat au apărut speculaţii că Renualt va renunţa la investiţia din Argeş.

Un dealer din Argeş de maşini ne-a dezvăluit faptul că investiţia din Maroc i-a pus pe jar pe mai-marii statului român care s-au şi grăbit să cheme la discuţii reprezentanţii Renault. „Am avut la un moment dat o întâlnire cu conducerea Renault, pentru că facem parte din reţeaua naţională de dealeri de maşini Dacia.

Reprezentanţii Renault ne-au spus că au fost uimiţi când au fost chemaţi pe la Cotroceni şi pe la Palatul Victoria în legătură cu investiţia din Maroc. Erau uimiţi că i-au chemat imediat ce a apărut ideea – falsă – că la Mioveni se va închide fabrica, dar nu i-a chemat nimeni, de la nicio guvernare, să stea de vorbă pe marginea drumului Piteşti – Câmpulung Muscel”, ne-a dezvăluit sursa noastră.

„Reprezentanţii Dacia – Renault ne-au spus că au făcut zeci de memorii, indiferent de guvernare, privind drumul ăsta de ruşine, dar nimeni nu i-a luat în seamă. Cum e posibil, spuneau ei, să ai un asemenea exportator şi să îi pui la dispoziţie un drum de tot râsul? Vin aici delegaţii străine, se face transport de maşini…

Francezii sunt dezamăgiţi de această lipsă de implicare, mai ales că li s-a promis şi o autostradă care să lege Mioveniul de A1, dar ne-au spus că nu au avut şi nu au în intenţie să plece din România unde au investit mult, iar Dacia le asigură succesul în prezent”, ne-a mai spus sursa noastră.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90