930×122 CAPRA 5

pendiuc_USL

Ce le-a spus Pendiuc socialiştilor europeni la Bruxelles

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, a a fost timp de două zile la Bruxelles, în Belgia, unde a participat la manifestările ocazionate de reînnoirea mandatelor pentru membrii Comitetului Regiunilor. El însuşi cu un mandat nou de 4 ani de membru în buzunar, primarul a ţinut să aducă o serie de lămuriri privind situaţia politică din România în faţa colegilor din grupul socialiştilor europenei (PES).

„Am vorbit la începutul şedinţei PES despre cum s-au desfăşurat alegerile locale din România, dar am făcut şi o scurtă informare corectă asupra situaţiei politice din prezent.

Mi-am dat seama că nici măcar cei din grupul socialiştilor europeni din Comitetul Regiunilor nu erau bine informaţi. Şi asta deoarece a fost realizată o campanie extrem de agresivă de dezinformare a structurilor europene.

Le-am spus, aşadar, că în România Curtea Constituţională a validat decizia de suspendare a preşedintelui luată de către Parlament; le-am spus că aceeaşi Curte a validat schimbarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, deoarece PDL nu mai avea susţinerea necesară pentru ei în Camera Deputaţilor şi Senat; de asemenea, pentru că s-a spus că nu a fost respectat statul de drept din România şi s-a pus la îndoială independenţa justiţiei, am arătat că în cele două luni de când USL este la guvernare nu a fost modificată nicio lege privind sistemul juridic de la noi din ţară. Dezinformarea a fost una grosolană, gravă.

Şi Comisia Europeană a fost grav dezinformată, spunându-i-se că deciziile luate de Curte nu au fost publicate în Monitorul Oficial. Le-am mai spus că orice acuzaţie trebuie şi probată şi că sperăm ca serviciile Comisiei Europene să facă o analiză independentă a situaţiei”, a spus primarul care este şi preşedinte executiv al PSD Argeş.

Edilul a mai adăugat că nu a formulat nicio acuzaţie la adresa PDL, ci pur şi simplu a făcut o informare obiectivă şi corectă a situaţiei.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3