Donaris 930 x 122

prognoza meteo

Ce ne rezervă vremea în ultimele zile de primăvară

Luni, 22 mai, meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, 22 mai – 4 iunie.

Citiți și: Vremea de Florii: Ce ne așteaptă după ninsorile din jumătate primăverii

Potrivit prognozei ANM, vom avea parte de temperaturi ridicate în toată țara, însă nu scăpăm de ploi și vijelii.

În Muntenia, vremea va deveni caldă mai ales spre mijlocul primei săptămâni de prognoză, când la nivelul regiunii vor fi maxime în jurul a 28 de grade.

Citiți și: Se întâmplă ceva fenomenal: Pentru prima dată după 72 de ani

În perioada 27 – 29 mai este prognozată o scădere a temperaturilor maxime până la o medie a acestora de 23…24 de grade, apoi spre finalul lunii și în primele zile calendaristic de vară se va reveni la valori de 26 de grade.

Variații termice sunt prognozate și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o medie de 10…11 grade în cele mai răcoroase nopți din interval (23, 24, 28 și 29 mai) și 12…14 grade în restul perioadei.

Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor. Totuși în zilele de 24, 25 mai este estimată o diminuare a gradului de instabilitate.

Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp și pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate.

Foto: arhivă ePitești.ro/descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3