Donaris 930 x 122

    harta-judetul-arges

    Ce rezerve naturale are Argeşul

    Ziarul Financiar a realizat recent o hartă a României pe care au fost trecute rezervele naturale de care mai dispune ţara noastră în prezent, în condiţiile în care mare parte din bogăţia naturală a fost privatizată. Pe această hartă apare şi judeţul Argeş care deţine, conform sursei citate, numeroase bogăţii.

    Conform hărţii menţionate, în afară de soluri fertile şi zăcăminte de petrol şi gaze (limitate), Argeşul excelează la capitolul rezerve de alabastru, ape minerale, ape minerale terapeutice, calcar industrial şi de construcţii, argilă comună, lignit, sare gemă şi tufuri industriale.

    Există informaţii conform cărora ar exista şi anumite rezerve de uraniu, însă detalii despre acestea nu au fost făcute publice niciodată şi nici confirmate.

    Argeşul dispune însă şi de rezerve de marmură, dar mai ales hidrografice şi forestiere pe care băieţii deştepţi au pus deja de mult ochii. Din păcate, defrişările au provocat un adevărat dezastru în anumite zone din judeţ, inclusiv în masivul Piatra Craiului care mai este şi rezervaţie naturală…

    Cert este că putem cita celebrele versuri „Munţii noştri aur poartă, Noi cerşim din poartă-n poartă…”….

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90