EcoMoto 930×122

Ceartă cu jigniri în Consiliul Local

cl229 de puncte pe ordinea de zi înseamnă, în mod obişnuit, o şedinţă rapidă pentru Consiliul Local Piteşti. Asta dacă nu apar deja obişnuitele dispute între reprezentanţii USL şi cei ai PDL. Şi la şedinţa de joi, 19 aprilie 2012,i s-a întâmplat la fel, aceasta lăsându-se cu ceartă şi jigniri, dar şi cu ameninţări.

 

Totul a pornit de la proiectul de înlocuire a consilierului local Mariean Neacşu, plecat de la PDL la PP-DD, cu un alt reprezentant al PDL, Constantin Niculae. Tonul l-a dat preşedintele de şedinţă, Gheorghe Oprea (PSD) care a spus că „bine că am scăpat de Neacşu”, iar apoi viceprimarul Cornel Ionică a spus că aleşii USL vor vota pentru validarea mandatului lui Niculae.

Moment în care a intervenit Radu Nistor (PDL): „Păi dacă nu votaţi o să vină înapoi Neacşu!”. Iar Cornel Ionică a răbufnit: „Eşti prost, prost, prost. Eşti prost grămadă! Numai de miştouri şi de reclamaţii la prefect te-ai ţinut tot timpul!”, a spus Cornel Ionică, uimind asistenţa.

„Nu aveţi educaţie!”, a replicat Nistor, iar consilierul PDL Ştefan Ciocănel a ameninţat că el şi colegii săi vor părăsi şedinţa dacă Ionică nu îşi cere scuze. Cearta a fost întreruptă de secretarul municipiului, Iosiv Cerbureanu: „Vă rog să opriţi aceste discuţii, să-l lăsăm pe domnul Niculae să depună jurământul!”.

Proiectul privind noul sistem de debranşare de la sistemul centralizat de termoficare, ce implică şi zonele unitare de încălzire care presupun interzicerea deconectării în anumite zone, a stârnit de asemenea discuţii.

Ştefan Ciocănel a pledat pentru eliminarea acestei prevederi, argumentând că cetăţenii trebuie să poată alege sistemul de încălzire pe care îl doresc, în vreme ce Sorin Apostoliceanu, şeful serviciului Marketing şi Facturare de la SC Termo Calor Confort SA, a spus că trebuie avut grijă de banul public (s-au făcut centrale de cartier în funcţie de un anumit număr de consumatori), dar şi de cetăţenii care rămân în sistem (să nu mai plătească facturi mari). Proiectul a fost votat în forma propusă de conducerea Primăriei.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90