pizzeria sapori  930 122

intrebare

Cei mai bogaţi argeşeni

A apărut „Top 300 Capital – Cei mai Bogaţi Români”. În acest top apar şi nume ale unor oameni de afaceri din judeţul Argeş, dar mult mai puţine ca în alţi ani, semn că recesiunea economică şi-a luat un tribut destul de mare în judeţul nostru.

 

Cel mai bine clasat argeşean în Top 300 Capital este Virgil Dumitru, care alături de fratele său, Nicolae, ocupă locul 96 cu o avere estimată la 57 milioane de euro. Cei doi conduc grupul Comesad iar Hotelul Ramada, deschis relativ recent la Piteşti, este „perla” grupului.

Pe poziţia 105 îi găsim pe Ion Lazăr şi familia sa, care desfăşoară afaceri în domeniul transporturilor şi care dispun de o flotă de 500 de camioane. Ei au o avere evaluată la 52 de milioane de euro. Datele arată că afacerile familiei au stagnat, iar cel mai mare profit din grup în 2011 l-a înregistrat firma Mecanpetrol (societate specializată în construcţii şi reparaţii de utilaj petrolier): 411.617 euro.

Pe „podium” mai figurează şi Valentin Vişoiu (poziţia 97 în top), patronul de la Conarg, cu o avere de 50-52 milioane de euro. Scăderile de pe piaţa imobiliară au afectat şi afacerile lui Vişoiu, însă participarea acestuia la construirea hotelului Ramada din Piteşti s-a dovedit a fi inspirată.

O intrare nouă în Top 300, direct pe poziţia a 176-a, este cea a argeşeanului Dan Ştefănescu. El conduce o firmă – Gersim Impex – care este unul dintre cei mai mari distribuitori de telefoane mobile din ţară. Averea sa este evaluată la 32 de milioane de euro.

Curios, dar unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Argeş, Gheorghe Badea, figurează în Top 300 de abia pe poziţia a 235-a, cu o avere de circa 23 de milioane de euro, deşi numai investiţiile în hidrocentralele din munţii Argeşului valorează peste 30 de milioane de euro. Gheorghe Badea derulează afaceri în industrie (componente auto, masa plastice, etc), dar şi în turism şi energie.

Pe poziţia 264 în găsim pe Constantin Pănescu, patronul grupului de firme Alcadibo (turism, construcţii, afaceri imobiliare). Top 300 Capital îl plasează pe Pănescu la Bucureşti, deşi mare parte din afacerile acestuia este derulată în Argeş. Averea sa este estimată la 19 milioane de euro, tot atât cât este cotată şi averea familiei Adriana şi Pavel Zanfir cu care el colaborează în diverse proiecte, în special cu fonduri europene.

În Top nu mai apar persoane precum Cornel şi Ilie Penescu (care odată erau pe primul loc în acest clasament în Argeş!), dar nici constructori precum Gheorghe Axinte ale cărui firme au acum probleme financiare mari şi care altădată erau pe locuri fruntaşe în acest top.

PIZZERIA SAPORI 555 222
Pizza Sapori Italia 570 90