New Profesional Consult 930 x 122

informatica

CEI MAI BUNI INFORMATICIENI DIN LICEELE ȚĂRII, PREMIAȚI ÎN PITEȘTI

Astăzi în Aula Magna a Universității „Constantin Brâncoveanu” au fost premiați câștigătorii olimpiadei naționale de informatică pe licee, eveniment care a avut loc în aceste zile în Pitești.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Premierea s-a făcut în prezența președintelui interimar al Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a prefectului Mihai Oprescu, a primarului municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, și a inspectorului școlar general Florin Gardin. Consiliul Județean și Primăria Pitești au oferit premii în bani.

“Au fost subiecte ok. M-am aşteptat să câştig pentru că, de-a lungul anilor, am mai câştigat de 4 ori locul întâi.”, ne-a declarat ocupantul primului loc la clasa a XII-a, Mihai Gheorghe, elev la Liceul Internaţional de Informatică din București. „Este destul de greu să fii olimpic… Înseamnă multă muncă și să îţi sacrifici din timpul tău. Pot spune, însă, că merită. A fost o competiţie puternică. Îmi propun să continui cu informatica și să mă calific la olimpiadele internaţionale. Cred că îmi voi continua studiile în străinătate, probabil în SUA.”, ne-a spus, la rândul său, Mihai Darius Rareș, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, medaliat și el la olimpiada care s-a desfășurat în Pitești (foto 1). „Pentru mine este o realizare. Am participat și anul trecut, dar atunci nu am reuşit să obţin nici măcar medalia de bronz. Pentru viitor, dacă nu voi avea succes în străinătate, voi merge la Politehnică, secţia de automatică sau cibernetică, nu sunt încă sigur.”, ne-a mărturisit şi Codrin Sîrboiu, elev al Colegiului Național „I.C. Brătianu” din Pitești, care a obținut medalia de argint la clasa a X-a (foto 2). Pentru Timotei Andrei Ardelean, de la Colegiul Național de Informatică “Grigore Moisil” din Braşov, a fost prima participare la o olimpiadă națională de informatică. A avut succes. A obținut o medalie de argint: “Subiectele au fost accesibile, unele puţin mai grele pentru a se face departajarea. Am venit cu nişte aşteptări, m-am şi pregătit puţin, dar sunt mulţumit şi cu această medalie de argint. Este pentru prima dată când particip la olimpiada de informatică.”

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Amintim că probele la informatică au fost găzduite de Colegiul Național „I.C. Brătianu”, Colegiul Național „Alexandru Odobescu” şi Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”, la concurs participând aproape 310 elevi din întreaga țară. Mâine, 8 aprilie, câștigătorii olimpiadei naționale vor da baraj, în urma căruia va fi stabilit lotul lărgit al României pentru olimpiada internațională de informatică.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3