EcoMoto 930×122

cel mai bun pădurar

CEL MAI BUN PĂDURAR AL ANULUI ESTE ALES ÎN ARGEȘ

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, se află astăzi în județul Argeș. Deneș asistă la desfășurarea fazei naţionale a concursului profesional „Cel mai bun pădurar” – ediţia 2019, care are loc în perioada 8-10 octombrie la Vidraru.

Citiți și: ÎN ARGEȘ A FOST ALES CEL MAI BUN PĂDURAR AL ANULUI

Înainte de a merge la Vidraru, ministrul s-a întâlnit în Pitești cu președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și prefectul Emilian Dragnea.

La concurs participă 48 de pădurari din întreaga țară (câștigătorii etapelor județene organizate de direcțiile silvice din subordinea Romsilva) și reprezentanți ai Agenției ”Moldsilva” din Republica Moldova.

Probele de concurs sunt următoarele:

-proba teoretică (un test grilă cu 30 de întrebări, din principalele domenii de activitate specifice meseriei de pădurar);

-recunoaşterea speciilor forestiere, a speciilor de vânat, precum şi a principalelor specii de dăunători ai pădurilor;

-sortarea şi determinarea volumului buştenilor prin măsurători şi calcule specifice;

-întocmirea unui act de contravenţie/infracţiune şi a unui proces verbal de reţinere în vederea confiscării materialului lemnos de provenienţă ilegală;

-folosirea aplicaţiei SUMAL prin simularea introducerii datelor ȋn sistemul integrat de urmărire a trasabilităţii lemnului.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90