New Profesional Consult 930 x 122

    diabet

    Cel mai vârstnic diabetic din Argeş împlineşte 89 de ani!

    În judeţul Argeş sunt înregistrate 27.000 de persoane bolnave de diabet, dintre care 2.500 sunt pe tratament cu insulină. Cel mai tânăr pacient este un băieţel de numai 2 ani, iar cel mai în vârstă împlineşte peste câteva zile 89 de ani!

    Remarcabil este că bărbatul aproape nanogenar se luptă de 50 de ani cu diabetul, a spus astăzi Adriana Tuţescu, medic coordonator al Centrului pentru Diabet Argeş.

    Medicul a mai declarat că în judeţ sunt 47 de copii cu vârste sub 14 ani care se tratează de diabet, dar şi că numărul bolnavilor ar putea fi mult mai mare, din cauză că boala evoluează „perfid”.

    Datele au fost furnizate cu ocazia prezentării evenimenului „Controlează-ţi diabetul!”, organizat în Piteşti mâine şi poimâine de către Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. În faţa Primăriei va fi montat un cort în care piteştenii îşi vor putea testa gratuit glicemia.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3