930×122 CAPRA 5

droguri

Centru pentru drogaţii Argeşului

Problema magazinelor de vise este doar vârful aisbergului. De fapt, drogurile au invadat şi Argeşul, în special în şcoli şi cluburi pentru tineret, iar autorităţile urmăresc atent fenomentul. Poate că nu stă Argeşul la fel de rău ca alte zone ale ţării sau din afara graniţelor, dar problema drogurilor este una reală. Recunoscută ca atare şi de autorităţile judeţene care vor să ia măsuri, iar una din acestea este înfiinţarea unui centru de asistenţă pentru consumatorii de droguri.

 

În prezent, persoanele care sunt dependente de droguri sunt cam ale nimănui, cum se spune. Cele mai multe nu sunt depistate, fiindcă le este jenă sau, mai ales, teamă să îşi dezvăluie viciul teribil, iar asta îi poate omorî.

În alte state ale lumii, sunt chiar şi centre speciale în care persoanele dependente sunt lăsate să se drogheze, dar cu „ustensile” noi şi sub supraveghere, astfel încât să nu se ajungă la tragedii sau să nu se îmbolnăvească. La noi, însă, mai e mult până departe, iar de multe ori problema este ţinută sub preş.

Autorităţile judeţului şi-au propus dezvoltarea de servicii sociale comunitare adresate grupurilor vulnerabile existente la nivelul Argeşului, astfel încât până în 2013 să se încheie procesul de restructurare a instituţiilor rezidentţiale, iar gradul de acoperire cu servicii destinate nevoilor potenţialilor beneficiari să fie de 70%. În acest cadru se înscrie şi proiectul privind centrul pentru drogaţi.

Pe hârtie, proiectul se numeşte „Înfiinţarea unui centru destinat acordării asistenţei specializate persoanelor dependente de consumul de droguri”. În practică, nu sunt bani.

Nici nu se ştie exact câtor persoane ar urma să se adreseze, aşa că este greu de crezut că o asemenea idee va fi pusă în practică. Bine ar fi să se poată, dar există îndoieli serioase în acest sens…

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90