NOR CURIER 930X122

centru de afaceri

CENTRUL DE AFACERI AL LUI GHEORGHE BADEA CREȘTE VĂZÂND CU OCHII!

Lucrările la Centrul aflat în proprietatea unei firme a omului de afaceri Gheorghe Badea, clădire amplasată la capătul dinspre Centru al „Căii București”, la intersecția cu bulevardul „I.C. Brătianu”, au început în martie anul trecut și sunt programate să se încheie în luna iulie a acestui an.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Pe șantier se lucrează zi de zi

Având în vedere ritmul susținut de lucru, cel mai probabil termenul va fi respectat. Pe șantier se muncește practic zi de zi, inclusiv în weekend. Deja scheletul de beton al unui număr de 8 dintre cele 10 etaje ale viitorului turn al clădirii a fost ridicat. Amintim că lucrările au debutat în luna martie a anului 2013 cu dărâmarea, în două zile, a clădirii vechi care, de-a lungul timpului, a găzduit Secția 1 de Poliție a municipiului Pitești și o grădiniță.

Clădirea va avea 3 corpuri, cu un turn de 10 etaje

Viitorul Centru (foto 4) va fi format din 3 corpuri, fiecare cu locuri de parcare la subsol (capacitate totală: 217 locuri): un turn de 10 etaje (cu o înălțime de 36 de metri), un corp cu 3 etaje și un altul cu un singur etaj. Subsolul are o înălțime care echivalează cu 3 etaje. Complexul va avea o suprafață desfășurată de 12.130 de mp și o suprafață construită de aproximativ 2.000 de mp. În Centrul de afaceri vor fi birouri destinate firmelor (peste 50 de firme își vor putea închiria aici birouri) și spații expoziționale. În clădire ar urma să lucreze ca angajați peste 300 de persoane. Proiectarea clădirii poartă semnătura unei firme bucureștene, Lauster & Radu Architects. Constructor este Kranz Eurocenter, din Pitești, societate controlată de omul de afaceri Corin Boian. Centrul aparține firmei Fast Finance Finder, a argeșeanului Gheorghe Badea. Investiția atinge aproape 79.000.000 de lei. Din această sumă, 41.000.000 reprezintă bani nerambursabili (fonduri europene și cofinanțare din partea statului).

În zonă va fi construit un pasaj pietonal subteran

La începutul acestui an primarul Tudor Pendiuc a anunțat că în zona Centrului de afaceri va fi construit un pasaj pietonal subteran (al treilea din Pitești, după cele din zonele „Magnolia” și „Griviței”, cu 4 guri de ieşire-intrare: la Centrul de afaceri al lui Gheorghe Badea, la liceul “Armand Călinescu”, la Casa Corpului Didactic şi la cinematograful “Bucureşti”. Cele două treceri de pietoni din zonă, de pe bulevardul „I.C. Brătianu”, vor fi desființate și este posibil să fie amenajat un sens giratoriu. Tot în același perimetru, spre cinematograful “Bucureşti”, va fi construită o parcare subterană. După cum bine știți, în locul cinematografului urmează să fie ridicat, cu bani europeni, un centru multifuncțiuonal, centru care va găzdui și Filarmonica Pitești.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90