EcoMoto 930×122

    Prefectura.conferinta1

    Cereri de paşapoarte in Arges

    Serviciul Paşapoarte al judeţului Argeş a înregistrat până la jumătatea lunii noiembrie a anului în curs 15.061 de cereri pentru paşapoarte. Dintre acestea, 199 de cereri au fost efectuate de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate. Serviciul a emis 8.578 de paşapoarte simple electronice, dar şi 5.228 temporare.

    Se constată o creştere a numărului de paşapoarte electronice emise, semn că oamenii preferă aceste documente pentru perioada lor mai mare de valabilitate (5 ani), deşi sunt uşor mai scumpe decât cele temporare.

    Interesant este că 1.247 de cereri pentru paşapoarte în Argeş au fost depuse la consulate din străinătate, metodă prin care argeşenii aflaţi peste hotare nu au mai fost nevoiţi să vină în ţară pentru a-şi reînnoi, să spunem, paşaportul.

    Pe de alta parte, Prefectura Argeş a înregistrat în 6 luni ale anului în curs 727 de cereri de apostilare a unor documente. Apostila este un fel de viză de autentificare ce se pune pe o serie de documente necesare la călătoriile în străinătate, la muncă sau la studii peste hotare.

    În total, Prefectura a emis 1.039 de acte în urma acestor cereri, pentru care a încasat, din taxe, 26.000 de lei. Numărul actelor emise este aproape la fel cu cel din anii anteriori, ceea ce reprezintă un paradox dacă ne gândim la cât de greu se obţin acum locuri de muncă şi peste hotare.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90