New Profesional Consult 930 x 122

reabilitare-bloc

Certificatul energetic, piatra de moara de gatul locatarilor

Multe asociatii din Pitesti au realizat reabilitarea termica a blocurilor lor pe cont propriu, uneori cu zilieri. Pe langa faptul ca aceste reabilitari nu au nicio valoare daca nu sunt facute corespunzator, respectiv si prin izolarea teraselor si a planseelor, mai apare o problema. Blocurile trebuie sa fie auditate energetic, ceea ce implica si cheltuieli in plus pentru locatari.

Locatarii din Pitesti, dar si cei din celelalte localitati ale judetului Arges, fie cei de la case, fie cei de la apartamente, vor fi nevoiti sa cheltuiasca bani in plus periodic. Astfel, de la anul, pe langa cei care deja au locuinte si trebuie sa le auditeze energetic, si constructorii de cladiri noi vor fi obligati, de anul viitor, pentru a obtine autorizatia de construire, sa realizeze si un studiu privind sistemele alternative de incalzire.

In plus, certificatul energetic va fi impus atat la renovari majore, cat si in anuntul de vanzare sau inchiriere a unei locuinte.

Prin renovare majora a cladirilor existente se va intelege acea lucrare efectuata la anvelopa cladirii si/sau la sistemele tehnice ale acesteia, pentru care costurile depasesc 25% din valoarea de impozitare a cladirii.

Certificatul va fi valabil zece ani, dupa care va fi reinnoit. Asta inseamna costuri suplimentare pentru fiecare locatar in parte.

555 X 222 CAPRA
New Profesional Consult 570×90