NOR CURIER 930X122

SIGLA_JUDETUL_ARGES

Cetățean de onoare al Argeșului, condamnat la pușcărie!

Unul dintre cetățenii de onoare ai județului Argeș a fost condamnat astăzi la 6 ani de închisoare cu executare.

GHEORGHE_MENCINICOPSCHIEste vorba de Gheorghe Mencinocopschi, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare. În 2008, alături de alte personalități ale vieții publice născute în Argeș, Mencinocopschi a primit din partea Consiliului Județean titlul de cetățean de onoare al Argeșului. Biolog, biochimist și cercetător, Gheorghe Mencinocopschi s-a născut în comuna argeșeană Domnești, pe 1 mai 1949. Consiliul Județean acordă acest titlu în fiecare an personalităților care au excelat în diverse domenii și care sunt originare din Argeș.

Gheorghe Mencinocopschi a fost condamnat azi de Tribunalul București la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul instrumentat de DNA privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, dosar în care, printre alții, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare și Dan Voiculescu. Hotărârea Tribunalului nu este, însă, definitivă, putând fi atacată cu recurs. De altfel, considerându-se nevinovat, Mencinocopschi a anunțat că va ataca decizia.

„Nu mă simt vinovat cu nimic! Mă aşteptam la o astfel de decizie după reacţia pe care au avut-o procurorii de-a lungul procesului. În cele scrise (n.r. – de procurori) sunt erori grosolane. Procedura de privatizare a fost aceeaşi pentru sute de societăţi şi institute şi a fost făcută în baza unei hotărâri de Guvern de către Agenţia Domeniilor Statului. Apoi, nu se vând terenuri şi clădiri, ci se vând acţiuni, iar preţul acţiunilor a fost calculat conform legislaţiei. Nu eu am stabilit acele tarife. (…) Nu am pus eu nimic din capul meu! Toate documentele de privatizare sunt la ADS. Privatizările s-au făcut clar după aceleaşi standarde, după aceleşi proceduri, şi nu diferit de la o instituţie la alta”, a declarat Gheorghe Mencinocopschi.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90