930×122 CAPRA 5

    dambovicioara_sam07

    Ciclism montan si mancare traditioanala la Dambovicioara

     

    Sâmbătă diminineaţă, când încă soarele nu era prea fierbinte, la Pensiunea Casa Europan, din Dâmbovicioara, era forfotă mare. Ion Sănduloiu, şeful Salvamont făcea ultimele pregătiri înainte de a da startului concursului de ciclism montan. S-au avântat pe traseul de 10 kilometri 28 de concurenţi, de toate vârstele, din Ploieşti, Braşov, Piteşti, Câmpulung şi Dâmbovicioara.

    dambovicioara_sam08
    Singura cerinţă era echipamentul de protecţie şi…dragostea pentru bicicletă. Echipament nu am avut, însă cască de protecţie am primit.
    Am făcut rost şi de o bicicletă de la gazdele de la Europan, ca atare am pornit şi noi în aventură.
    dambovicioara_sam11
    Am furat şi startul, sub motiv că în acest fel îi putem prinde pe concurenţi pentru fotografii în zonele extraordinare de pe traseul care asigura, la finish, o diferenţă de nivel de 200 metri.
    Într-un final, undeva, a aparut si tabăra de la Brusturet, cu linia de sosire. Toată lumea încuraja pe toată lumea. Până la urmă, nu a fost un concurs propriu-zis, ci o demonstraţie, o promovarea a acestui sport sănătos şi frumos şi a normelor de siguranţă. Indiferent de vârstă.
    dambovicioara_sam21
    Ca dovadă şi faptul că unii dintre concurenţi, cei mai tineri, deşi istoviţi, au trecut linia de sosire cu zâmbetul pe buze.
    De la biclete la…sărmăluţe şi bulz
    dambovicioara_sam33
    Istoviţi după efort, mirosul care se ridica în aer- şi nu ne referim aici la mititeii care sfârâiau pe grătarele zecilor de turişti adunaţi în poiană- ne-a produs, brusc, senzaţia de foame. Cumva, gazda noastră de la Europan a ajuns înaintea noastră, ba încă avea un stand senzaţional, cu purcel de lapte, sărmăluţe, tort de clătite cu urdă, tochitură, toate cele.
    dambovicioara_sam24
    Bulzul a început să sfârâie pe jar, iar mai încolo, se învârtea de zor, spre a se rumeni preparatul, un rotisor…Şi ce mirosuri răspândea…Mai mulţi producători tradiţionali şi pensiuni şi-au prezentat produsele, toate specifice româneşti.
    dambovicioara_sam39
    Până am reuşit noi să şi mâncăm, i-am aplaudat pe concurenţii de la concursul de ciclism montan, care au fost premiaţi de vicepreşedintele CJ Argeş Florin Tecău. Mai mulţi primari din judeţ şi şefi de instituţii, dar şi consilieri locali de la Mioveni, au fost alături de primarul gazdă de la Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu.
    dambovicioara_sam28
    Şi expozanţii au fost premiaţi, asta înainte ca turiştii să dea năvală şi să termine rapid bunătăţurile. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Argeş în colaborare cu Salvamont Argeş, în cadrul celei de a patra ediţii a „Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului”.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3