Donaris 930 x 122

mascati_retinere

Cinci persoane din Arges, retinute in urma descinderilor privind o evaziune fiscala de 1.800.000 de lei

Cinci percheziții au loc joi dimineață la noi în județ. Vizată a fost o  rețea specializată în infracțiuni de evaziune fiscală în domeniul comerțului intracomunitar de produse alimentare.

Aceștia achiziționau produsele , de la centre comerciale mari în numele unor firme înființate de membrii grupării în Bulgaria și mai apoi le comercializau în România. Facturile erau emise succesiv prin mai multe firme controlate de aceștia.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul a fost evaluat la suma de 1.800.000 de lei, reprezentând sustrageri de la plata TVA și impozit pe profit. Conform primelor informații, activitatea infracțională a grupării s-a desfășurat în perioada 2010 -2011.

Perchezițiile domiciliare au avut loc în municipiul Cimpulung Muscel, municipiul Curtea de Argeș și comuna Musatesti, jud. Argeș. Anchetatorii au urmărit identificarea unor documente financiar-contabile și a unor înscrisuri sau obiecte ce pot servi ca mijloace de probă.

Cele 5 persoane au fost aduse la DIICOT Pitești pentru a fi audiate și sunt învinuite de constituire, aderare și sprijinirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.


 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3