Kaia 930 x 120

francoise_roy

Cine a castigat « Noptile de Poezie »

« Noptile de poezie de la Curtea de Arges » este, deja, un festival de renume international. Nici nu ar putea fi altfel, din moment ce si prezenta la editia din 2011 care s-a incheiat luni, 11 iulie, a fost una la inaltime. Castigatoarea editiei din acest an are dubla cetatenie si a incantat asistenta din Curtea de Arges cu poemele sale.

Este vorba de poeta si traducatoarea Francoise Roy, cu cetatenie mexicana si canadiana, care a primit marele premiu al Festivalului. Premiile au fost inmanate de Simona Bucura Oprescu, vicepresedinte al Consiliului Judetean care a daruit organizatorilor si o placheta aniversara.

Francoise Roy s-a nascut in 1959 in Saint-Hyacinthe, Quebec, Canada. Are un master in geografie si a studiat limba si literature Americii Latine. Detine si un doctorat in arte acordat de Universitatea din Florida iar in 1997 a obtinut premiul national pentru traduceri de poezie. In 2005 a fost finalista concursului de proza scurta Ancento. A tradus 50 de carti, majoritatea de poezie. In 2008 a primit premiul « Days of Naim » pentru intraga cariera literara.

Aflat la cea de-a XV-a editie, Festivalul de la Curtea de Arges a reunit in acest an 37 poeti din mai multe colturi ale lumii. Este vorba despre tari precum Mexic, Chile, Uruguay, Canada, SUA, Cuba, Australia, Estonia, Lituania, Polonia, R. Macedonia, Bosnia&Hertegovina, R. Srbska (BIH), Croatia, Belgia, Germania, Spania, Egipt, Oman, Siria, Iran, India, Finlanda, Turcia, Cipru, Palestina, Hong Kong, Bulgaria, Ucraina si Romania.

Evenimentul este organizat de Academia Internationala « Orient Occident ».

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 CAPRA 3