930×122 POSADA 5

Cine „face si desface” în Consiliile de Administratie ale societatilor Consiliului Local

cl2Consiliul Local Pitesti este actionar majoritar sau unic, dupa caz, la 5 societati comerciale. Este vorba de SC Termo Calor Confort SA, SC Publitrans SA, SC Salpitflor Green SA, SC Salubritate 2000 SA si SC Apa Canal 2000 SA. Aceste unitati asigura prestatii de utilitate publica si sunt finantate de la bugetul local, având si surse proprii de venituri. Cine decide, asadar, pentru bunul mers al acestor societati? Cand punem aceasta întrebare ne referim la componenta Consiliilor de Administratie de la aceste societati.

Din pacate, datele despre cei care se ocupa de destinele societatilor mentionate mai sus nu sunt disponibile decât la nivel nominal. La SC Termo Calor Confort SA aflam ca membri ai Consiliului de Administratie sunt Vasile Boteanu, Gheorghe Nedelea, Vasile Turlea si Daniela Marica, iar presedinte este chiar directorul Aurelian Nita. În afara de acesta din urma, însa, numele celor mentionati mai sus nu spune mare lucru.

Altfel stau lucrurile la SC Apa Canal, acolo unde presedinte al Consiliului de Administratie este directorul Gelu Mujea. Ceilalti doi membri ai Consiliului de Administratie sunt medicul Sergiu Bajan si Ion Dobrescu, fost consilier al primarului Tudor Pendiuc.

La SC Salpitflor Green SA avem de-a face cu doi necunoscuti: Vasile Alexandrescu si Adrian Diaconescu, iar la SC Salubritate 2000 SA aflam ca cei care decid sunt Romi Becheanu (presedinte, director al societatii), Doru Georgescu (consilier judetean), Sorin Apostoliceanu (director de marketing la termoficare), Savu Dragomir si Alexandru Bivoleanu.

În fine, la Publitrans, presedintia Consiliului este asigurata de directorul Manuel Rotaru. Membri ai Consiliului sunt Ion Constantin si Adrian Diaconescu.
Toti cei de mai sus primesc indemnizatii pentru activitatea desfasurata, indemnizatii care reprezinta 1% din salariul directorului pe o luna.

Eurial 555 x222
570 X 90 CAPRA 3