930×122 CAPRA 5

Prefectura.conferinta1

Cine imparte dreptatea in Comisia Judeteana de Fond Funciar

Problemele de fond funciar sunt in continuare apasatoare, desi, din punctul de vedere al Prefecturii, eliberarea titlurilor de proprietate s-a incheiat. Sunt insa sute de procese si scandaluri „pe rol”, iar Comisia Judeteana de Fond Funciar tot mai are de lucru, la mai bine de 20 de ani de la Revolutie.

Activitatea in aceasta comisie nu mai este insa remunerata ca pana acum un an si jumatate, asa ca si interesul pentru aceasta a scazut. Comisia se mai intruneste o data la luna sau chiar mai rar pentru a „face dreptate”. Cine sunt, asadar, cei ce decid pentru taranii din judet si nu numai?

Gheorghe Davidescu, prefectul judetului, este presedintele Comisiei, iar Ion Cirstoiu, subprefect, este secretar.  Cat despre membri, acestia sunt urmatorii: Ionel Voica – director in cadrul Prefecturii,  Radu Dinca – director executiv Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Arges, Iuliu – Radu Banica – director Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Ioan Predica – director Sucursala teritoriala a Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare R.A.,

Ioan Dobrinoiu – director Directia Silvica Pitesti, Stan Cirstian – reprezentant A.D.S., Viorica Raducanu – Secretar Judet,  Sever Sebastian Stanciu – Inspector Sef Inspectoratul Silvic Teritorial, Gheorghita Botirca – reprezentant Asociatia Proprietarilor de Paduri din Romania si primar Topoloveni, Gheorghe Dumitriu – Reprezentant Asociatia Administratorilor de Paduri,

Grigore Marian – reprezentant Asociatia Proprietarilor de Terenuri Agricole si Gheorghe Stanciu – reprezentant Academia de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu – Sisesti”. Numai in baza noii legi a fondului fundiar, nr.247/2005, Comisia a emis pana acum 1.549 de hotarari. Peste 10.000 hotarari au fost emise din 1991 si pana acum.

New Profesional Consult-555×222
570×90 MAIA